رحیمپور ازغدی: منطق قرآنی «لاَ نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ» مصداق حرمت ادیان الهی است
منطق قرآنی «لاَ نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ» مصداق حرمت ادیان الهی است و بر این اساس هیچ جدایی میان پیامبران الهی نیست از همینرو موحدان باید با اتحاد خویش به اعتراض و مقابله با کفر و ناراستی بپردازند.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، «حسن رحیمپور ازغدی» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز اول اسفندماه در همایش بینالمللی «صلح، زنان، ادیان الهی» با بیان این مطلب به اهمیت ادیان الهی و پیروان آن در سیره رسول اکرم(ص) و امامان معصوم(ع) پرداخت و گفت: در زمان حکومت رسول اکرم(ص) اقلیتهای دینی از حقوق یکسانی با مسلمانان برخوردار بودند و تأمین امنیت آنان به عهده حکومت اسلامی بود.
وی با اشاره به آیه 90 و 91 سوره مبارکه «نساء» افزود: خداوند در این آیه صراحتاً میفرماید حتی اگر کافرانی که با شما جنگیدند حاضر به صلح شدند، شما (مسلمانان) سلاح را کنار بگذارید و از جنگ و تجاوز بپرهیزید زیرا در اندیشه اسلام، هیچگاه مسلمانان آغازگر جنگ نیستند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه اظهار کرد: هیچ جهادی در اسلام بر ضد پیروان سایر ادیان الهی نبوده و در هیچ یک از سخنان پیامبر و امامان شیعه نیامده است که به دلیل ترویج و گسترش اسلام به جنگ با سایر پیروان بپردازید که آیه ششم سوره مبارکه «توبه» دلیلی بر این مدعاست.
ازغدی با اشاره به جنایتهای صورت گرفته بر ضد پیروان ادیان الهی در زمان حکومت بنیامیه و بنیعباس گفت: البته این حکومتها به نام اسلام اعمالی را در ضدیت با ادیان دیگر انجام دادند که مورد تأیید هیچ مسلمان راستینی نیست.
این استاد دانشگاه در ادامه به شبهات طرح شده درباره غزوات پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: به عقیده مورخان اعم از مسلمان و غیرمسلمان، پیشروی اسلام از لحاظ جغرافیایی، پیشروی بر اساس اخلاق و معنویت بود نه قدرت شمشیر بهطوریکه در حکومت 23 ساله پیامبر(ص) و 10 جنگ انجام شده در این ایام فقط 150 مشرک کشته شدند.
این پژوهشگر با اشاره به سیره امام علی(ع) در تعامل با پیروان سایر ادیان الهی در طول حکومتشان افزود: امام علی(ع) تمام حقوق متعلق به مسلمانان را در قبال پیروان سایر ادیان نیز رعایت میکرد حتی حقوقی که برای آنان ناشناخته بود و توسط اقلیتها مطالبه نمیشد که برخی از آنها در نهجالبلاغه ذکر شده است و با اندکی تأمل در آن میتوان به دیدگاه مساوی آن حضرت درباره پیروان ادیان الهی پی برد.
این فعال فرهنگی در ادامه صلح و احترام به آن را مهمترین رویکرد اسلام نامید و تصریح کرد: پیامبر(ص) زمانی مبعوث شدند که عرب جاهلیت با کوچکترین بهانه به خونریزی و جنگ میپرداختند اما ایشان رأفت و شفقت حتی با غیرمسلمانان و مشرکان را منطق حکومت خود میدانستند که عیادت آن حضرت از پیرمرد یهودی که خاکروبه بر سر پیامبر میریخت از جمله رفتارهای ماندگار ایشان در تاریخ است.
وی اشارات قرآن کریم و تجلیل خداوند از اشخاصی همچون حضرت عیسی(ع)، حضرت موسی(ع) و حضرت مریم(س) را اوج اندیشه اسلام درباره مقدسات ادیان دیگر دانست و با اشاره به آیه 285 سوره مبارکه «بقره» اظهار کرد: در این آیه هیچ جدایی و فاصله بین پیامبران ادیان الهی نیست از همینرو موحدان باید با اتحاد خویش به اعتراض و مقابله با کفر و ناراستی بپردازند.
نظرات شما: نظر